LYNGDAL: — Sjåføren ble utskrevet fra sykehus denne uken, og ble fredag formelt avhørt av politiet for første gang. Jeg ønsker ikke å komme inn på hva han har forklart i dette avhøret. Nå som vi har fått 21-åringens versjon av hva som skjedde kan jeg opplyse at farten ifølge målinger på steder må ha vært minst 123 kilometer i timen, og at sjåførens alkoholpromille ble målt til å være 1,8, sier lensmann Anne Margrethe Ruud i Lyngdal.

Les også: Ulykkesjåfør brakk ryggen

Politiet har ennå ikke utferdiget noen siktelse eller tiltale mot den 21 år gamle lyngdalsmannen. Han har foreløpig status som mistenkt for å ha kjørt i minst 123 kilometer i timen i 60-sonen i beruset tilstand, og forårsaket den 33 år gamle rogalandskinnens død og satt flere andres liv i fare.

Les også: Kvinne (33) omkom

Avdødes to døtre som også oppholdt seg i campingvognen slapp på mirakuløst vis fra ulykken uten nevneverdige fysiske skader, mens faren deres var på besøk i campingvognen ved siden av. Politiet vil beholde 21-åringens førerkort til etter en rettssak, men det er trolig det minste han har å bekymre seg over.

I ulykkesbilen fant politiet også 21-åringens mobiltelefon, som er blitt sjekket for trafikk i tiden før ulykken inntraff rundt klokken 02.30 natt til søndag 25. mai. Lensmannen i Lyngdal vil ikke si hvorvidt denne ser ut til å ha vært i bruk i forkant av den tragiske ulykken.

Det er for tidlig å si når en tiltale vil foreligge og saken kan komme opp for Lister tingrett.

Den 33 år gamle kvinnen fra Sandnes ble begravet tidligere denne uken.