OSLO: Det ventes et hundretalls deltakere fra hele landet når NM i Slapp´a arrangeres i hovedstaden 23. august. Ifølge arrangøren, Norsk Kaffeinformasjon, er dette et av de største norgesmesterskapene som går av stabelen i løpet av året.

– Under fjorårets NM i Slapp´a hadde vi 120 deltakere, og i år ønsker vi å slå vår egen rekord. Vi vil ha deltakere fra hele landet, og ønsker kontakt med potensielle deltakere fra Vest-Agder, sier informasjonssjef i Norsk Kaffeinformasjon, Marit Lynes i en pressemelding

Lavest puls

I dette uoffisielle norgesmesterskapet kjemper deltakerne om noe så uvanlig som å oppnå lavest hvilepuls i løpet av en fem minutters kaffepause. – Men dette er ikke et mesterskap for latsabber. Vanlig hvilepuls er på 60 slag i minuttet, mens fjorårets vinner var nede i imponerende 48 slag i minuttet. Det skal relativt god kondisjon til for å få til det, sier Lynes, men understreker samtidig at NM i Slapp´a er for alle, og ikke bare for topptrente. Fjorårets eldste deltaker var 82 år, og han endte på 57 plass.