SE FVNTV-INNSLAGET HER

– Jeg sender ikke femåringen ut alene, så lenge løshunden ikke er funnet. Den kan jo angripe igjen. Jeg går ikke alene i skogen en gang, sier Benedikte Kvåle.

Det gjør ikke Daniel Marcelo Messel heller – etter det han opplevde for 14 dager siden.

– Bittmerkene på «Truls» var omfattende. Slik biter bare hunder som er mentalt forstyrret. Det vanlige er at de gir seg når motstanderen gir seg. Her snakker vi farlig hund, sier dyrlege Sigurd Bjørtvedt.

Det var torsdag 26. juni Daniel Marcelo Messel bare skulle gå en liten luftetur med sin kjære Truls (8). Oppe i lia bak huset ved Farvannet Terrasse hørte han rasling i skogen. Plutselig kom den store hunden mot ham.

DØDSKAMP.

– De snuste litt på hverandre, før den store hunden bare beit til i magen på Truls – og holdt fast. Den tygde og tygde. Jeg ble livredd, forteller Daniel Marcelo.

Han forsøkte å ordne opp. Fant en stokk. Slagene enset ikke den store hunden. Han tok fatt i nakkeskinnet dens. Heller ikke det hjalp. Den bare angrep og angrep. Daniel Marcelo ringte sin mor i fortvilelse.

– Jeg skjønte noe alvorlig var galt. Jeg hørte jo skrikene fra hunden vår oppe i heia, forteller mamma Hilde Gunn.

I basketaket ble også Daniel Marcelo dratt over ende av den store hunden. Det endte med skrubbsår, vond skulder og rygg.

Da mamma kom fram, holdt kampen på fremdeles. Så intenst at hun ikke våget å gripe inn. Hun løp etter mer hjelp. Da hun kom tilbake sammen med naboen, var løsbikkja vekk. Tilbake lå familiens kjære Truls. Den var blodig, men pustet, og hjertet slo. Den døde på vei til dyrlegen.

– Løsbikkja må avlives. Den har tydeligvis fått ferten av blod. Den dreper av lyst, sier Hilde Gunn.

INGEN SPOR. Etter 14 dager har politiet null spor å gå etter. Lensmann Terje Pedersen i Søgne og Songdalen sier han trenger hjelp fra publikum.

Løshunden var lysebrun. Hodet minnet om grand danois, men kroppen var ikke så stor. Etter å ha sjekket på internett, tror Hilde Gunn nå at løshunden kan være en ridgeback, kanskje en blandingshund. Halsbåndet var grått, med gul stripe i midten.

– Hvis noen vet noe, MÅ de si fra. Alle som vet, har et ansvar for å gjøre noe, sier Hilde Gunn.

Selv har de lett over alt etter løsbikkja. De har sjekket ulike tips, uten å komme nærmere.

– Jeg heller vel til teorien om at noen i industriområdet på Mjåvann kan ha hatt den med på jobb og sluppet den. Det er jo ikke sikkert eieren en gang vet hvor farlig hunden er, sier Hilde Gunn Messel, som legger til at hunden også kan ha kommet over heia fra Søgne, Nodeland eller Vågsbygd.

Fra hundeloven

  • En hund som har påført barn vesentlig skade, bør normalt avlives.

  • En hund som har angrepet eller vesentlig skadet dyr i landbruket, bør normalt avlives, hvis eier ber om det.

  • En hund som ved ensidig angrep har vesentlig skadet andre husdyr, medregnet andre hunder, bør normalt avlives hvis eier ber om det, unntatt der hunden ikke antas å utgjøre større risiko i fremtiden.

  • En hund som har gått ulovlig løs eller uten godt nok tilsyn, etter at politiet har gitt hundeholderen mer enn én skriftlig advarsel siste tre år, kan avlives av politiet.