KRISTIANSAND: Initiativtaker Alex Scherpf fikk i stand møtet etter at det i forrige uke ble klart at Quartfestivalen er konkurs.

Klokken 12 tirsdag formiddag møtte en prominent forsamling i bystyresalen i Kristiansand for å diskutere festivalplanene. Blant de fremmøtte var Harald Andersen, Alex Scherpf, Harald Hempel, Rikard Klungland, Pål Hetland og Svein Olaf Olsen.

— Quarten er død

En veritabel blanding av kultur- og næringslivspersonligheter var med andre ord samlet for å legge hodene i bløt. Etter møtet oppsummerte Alex Scherpf resultatet på vegne av gruppen.

— Vi ble først og fremst enige om at Quarten er død. Vi kommer ikke til å prøve å utnytte merkenavnet Quart, men vil i stedet legge forholdene til rette for at vi får et nytt arrangement som drives frem av de unge i byen, sier Scherpf.

På møtet ble det diskutert om det var mulig å lage en happening i år basert på restene av årets arrangement.

— Quart må bli ferdig med prosessen rundt konkursen, og så får vi se hva vi kan gjøre. Det er ikke umulig at vi kan få til et arrangement basert på noe av det som er betalt for, men det får vi ta når bobestyreren er ferdig med sitt arbeid, sier Scherpf.

- Ikke tigge penger

Olsen ønsket å si minst mulig før møtet, men delte i stedet ut en power point-presentasjon på åtte sider som skulle gjennomgås. Han ville heller ikke å uttale seg etter møtet, men henviste til Scherpf, som ble utnevnt som talsmann for gruppen.

- Har noen av møterepresentantene forpliktet seg til å bidra økonomisk?

— Vi må ta det kunstnerisk grunnlaget først, og så får vi diskutere de økonomiske aspektene senere. Dette er ikke tidspunktet for å tigge om penger, og det som vi får i stand, må kunne bære seg selv, sier Scherpf.

Inviterer til idemyldring

Ifølge Scherpf skal det nå gjennomføres en idedugnad, før de kommer til noen konkret handlingsplan. Det er imidlertid uaktuelt å starte opp noe stort i år, men planen er å få i stand et arrangement neste år.

— Det bør være mulig å utnytte fredagen og lørdagen, men jeg tror vi i begynnelsen må være lykkelig som små. De unge må ha råd til å gå på arrangementet, og det bør derfor ikke koste en formue, sier Scherpf.

Onsdag om en uke inviterer gjengen til å delta på en idemyldring på Kick for å diskutere temaet ytterligere.

Deretter ønsker gruppen å ta kontakt med ordfører Per Sigurd Sørensen, med håp om å finne ut hvordan ideene best kan settes ut i livet.

TIDLIGERE QUARTERE: Harald Hempel (t.v.) var en av grunnleggerne av Quart. Her sammen med tidligere pressesjef Pål Hetland. (Foto: Erlend Olsbu)