KRISTIANSAND: — Det var i overkant av det vi hadde forventet. Dette synes jeg var det mest oppsiktsvekkende ved aksjonen. Det er et svært høyt tall, sier han til fvn.no.

Og bare for å understreke; De som ble tatt, hadde ikke glemt igjen førerkortet hjemme, men har faktisk ikke førerkort i det hele tatt.

Kontrollerte 2097 bilførere

2097 bilførere ble kontrollert i storkontrollen som ble gjennomført av politi, vegvesen og tollvesen i Kristiansand.

Kontrollen varte fra klokken 09.30 torsdag til 01.00 natt til fredag.

Rundt 60 representanter fra politi, vegvesen og tollvesen hadde fordelt seg på tre kontrollposter. De stod på E 39 ved Grauthelleren, Riksvei 9 ved Augland og E 18 ved Dyreparken. På grunn av sprenging i området ble den siste kontrollposten ble etter hvert flyttet til Ryen.

— Totalt ble 2097 bilførere kontrollert, opplyser distriktsleder Jon Steven Hasseldal i utrykningspolitiet (UP) til fvn.no.

Totalt ble 21 bilførere anmeldt, deriblant de som ikke hadde førekort.

En person mistet sertifikatet for å ha kjørt for fort, og det ble skrevet ut 108 forenklede forelegg, de fleste for fartsovertredelser.

62 fikk gebyrer, blant annet for å ikke ha på seg bilbelte, kjøre med piggdekk eller ikke ha med førerkortet i bilen.

32 biler ble avskiltet. I tillegg fikk 34 personer skriftlig pålegg, og må ta bilen inn til kontroll.

Fokus på tunge kjøretøy

Ved veiarbeidsområdet på E 18 ved Dyreparken hadde etatene spesielt fokus på tunge kjøretøy. Her ble blant annet løyver, dokumenter og sikring og vekt av last kontrollert.

— Entreprenørene som jobber i området, er glade for at vi har kontroll der. Spesielt i lys av ulykkene som har skjedd der, er det viktig at alt går ordentlig for seg, sier Hasseldal.

Han forteller at en lastebilsjåfør som jobber i området fikk gebyr på grunn av overlast.

I veiarbeidsområdet er fartsgrensen satt ned, men dette er det ifølge Hasseldal mange som ikke respekterer.

— Erfaringen vår tilsier at de fleste retter seg etter de faste fartsgrensene, men når det er midlertidige nedskiltinger bryr de seg ikke. Det vil vi få en endring på, og håper det vil virke forebyggende at vi har kontroller i området.