KRISTIANSAND: Påtalemyndigheten mener han uberettiget skrev ut sjekker til seg selv for minst 190.990 kroner i perioden 1. februar 2001 — 8. mai 2006. Som styreleder hadde han disposisjonsrett over foreningens konto, og med en medsignatur kunne han ta ut penger fra denne.

Tiltalte innrømmet i sin forklaring at han ved enkelte anledninger hadde skrevet under med nestlederens navn, i tillegg til sitt eget. Han opplyste samtidig at nestlederen ikke var klar over at han gjorde dette. Påtalemyndigheten mener eks-lederen forfalsket signaturen til både nestlederen og kassereren i foreningen mens han hadde vervet som styreformann.

— Men jeg har aldri tatt ut penger som jeg ikke hadde krav på, hevdet eks-lederen.

I tiltalen tas det forbehold om at det vil bli nedlagt påstand om en oppreisning til Hunsfos Arbeiderforening med kroner 337.600. Dette er beløpet som styret i september 2006 mente var beløpet styrelederen skyldte foreningen.

Tiltalte sa i sin forklaring at han føler seg som en syndebukk, og at det i lengre tid har eksistert en uryddig økonomisk kultur som flere var del av. Ifølge eks-lederen ble det utbetalt godtgjørelser fra en hemmelig konto, som ikke var med i foreningens regnskap.

— Grunnen til det var at pengene skulle være skattefrie, og rett i lomma. Det var en ukultur som ikke lignet grisen, sa eks-lederen i retten.

Den nåværende styreformannen benektet i sitt vitnemål at det eksisterte en omfattende ukultur. I tillegg til å ha vært nestleder tidligere, har den nåværende styreformannen også vært styremedlem i Hunsfos Arbeiderforening i en lengre periode.

— Jeg har aldri fått ei krone uten at de korrekte skjemaene er blitt fylt ut, sa den nåværende styreformannen i retten.