LYNGDAL: Natt til fredag, klokken 04.30, prøvde to menn å bryte opp bompengeautomaten med hammer og brekkjern uten å lykkes. Natt til i går slo tyvene til mot bomstasjonen på Handeland. Denne gangen fikk de med seg 10.000 kroner. Tyvene brukte en vinkelsliper for å få åpnet myntautomaten, melder Farsunds Avis.

Ny bomstasjon brutt opp

To bomstasjoner brutt opp

I helgen ble det også gjort forsøk på innbrudd ved bomstasjonen på riksvei 43 ved Milekrossen. Ifølge Farsund Avis skal to maskerte menn ha blitt filmet mens de forsøkte å bryte opp myntautomaten.

— Vi er fortsatt tidlig i etterforskningen, men har visse spor å gå etter, sier politibetjent Jan Åge Sakariassen ved lensmannskontoret i Lyngdal til avisen.

Det har også blitt foretatt tilsvarende brekk mot bomstasjonene langs riksvei 9 i Setesdal den siste tiden. De to siste dagene er det blitt gjort innbrudd både mot bomstasjonen ved Byglandsfjord og ved Hekni.

Ingen er pågrepet for disse innbruddene.

— Vi mener de to innbruddene på Handeland har sammenheng med hverandre. Hvor vidt de andre bomstasjonsinnbruddene kan knyttes til hverandre, kan vi foreløpig ikke si noe om, forklarer Sakariassen.