KRISTIANSAND: Det melder Kapital. Ifølge Melnæs har ukebladet Se & Hør bestukket Mette-Marits far for å få ham til å røpe intime og hemmelige episoder fra Mette-Marits liv. Det har vært en lønnsom affære for Høiby som skal ha fått inntil 400.000 kroner. I tilleggskal han ha fått dekket personlige utgifter også, skriver Hegnar.no.

Hemningsløs spandering

— Det er ikke grenser for hvordan Se & Hør smører og spanderer. Sven O. var i en periode blant dem som ble mest smurt, sier Melnæs til Kapital.

Melnæs opplyser at Høiby fikk mye av betalingen i kontanter fra Se og Hør. Deretter tok han kontantene med til banken og satte dem inn på en konto.

— Det er klart at man har benyttet seg av muligheten til å slette sporene på at kronprinsessens far har tipset Se og Hør, sier en sentral kilde til bladet.

Lave ligningstall Utbetalingene til Høiby skal ha vært på sitt høyeste i år 2000 og 2001. Ifølge Kapital står Høiby ikke oppført med noen inntekt i skattelistene for 2000, mens inntekten i 2001 var på 91.500 kroner. Dette skal Høiby ha betalt i overkant av 8.000 kroner i skatt for. Disse tallene synes å være for lave til at Høiby har oppgitt alle inntektene fra Se og Hør til beskatning.

Dersom det viser seg at Høiby ikke har oppgitt alle inntektene fra Se & Hør, kan det få svært alvorlige konsekvenser. Det vil i så måte være et brudd på både skatteloven og ligningsloven, som sanksjoneres med tilleggsstraff, bøter og eller fengsel, står det å lese på Hegnar.no.