Kristin W Wieland Foto: unknown

Hun har lest sjokkrapporten fra revisjonen, men har i liten grad lyst til å beskrive hvordan hun mener Sykehuspartner i dag lever opp til målsettingene for selskapet.

– Det som er viktig, er at Sykehuspartner ble opprettet som felles tjenesteleverandør for alle sykehusene i Helse Sør-Øst. Dette ble besluttet i 2008, og vi mener organiseringen er et riktig grep. Vi valgte å sette konsernrevisjon på å sjekke styring og kontroll, så vi kunne iverksette korrigerende tiltak. Revisjonsrapporten skal behandles i driftsstyret i Sykehuspartner. Helse Sør-Øst RHF sin rolle er å vurdere saken når driftsstyrets behandling forligger, og da legge fram saken for styret i Helse Sør-Øst RHF.

– Hvordan vil du karakterisere tilstanden til Sykehuspartner ut fra revisjonsrapportens konklusjoner?

– Dette er en rapport som vi vil bruke for å korrigere kursen, Det er ikke jeg som skal ta stilling til dette, Helse Sør-Øst RHF avventer møtet i driftsstyret. Men jeg vil understreke at vi er opptatt av effektiv styring

– Har det vært tilstrekkelig kontroll med ekspansjonen, altså økningen i antall ansatte og oppdrag fra starten i 2003 fram til i dag?

– En omstilling skjer trinnvis, vi har vært opptatt av at det skal være god kontroll på det, derfor vi satte på revisjonen på saken. Vi mener opprettelsen av Sykehuspartner er ett riktig grep og fagforeninger og avdelinger har vært involvert hele veien.

– Har opprettelsen av Sykehuspartner ført til mer effektiv forvaltning av støttefunksjonene for sykehusene, og frigjort ressurser til pasientrettet virksomhet?

– Ting skjer trinnvis og vi har veldig tro på modellen vi har valgt. Vi hadde veldig omfattende forankringsrunder. Dette er en prosess som går over mange år, og skal bidra til å realisere gevinstene, avslutter Wieland.

Her kan du laste ned rapporten i sin helhet