MANDAL: — Vi har hatt ulykker på havet, men ikke i denne dimensjon. Det er nok noe av det mest tragiske vi har hatt i Mandal, sier varaordfører Tore Askildsen til Århus Stiftstidende etter ulykken som kostet fire dansker livet.

BÅTEN: Dette var båten som de seks danskene reiste ut i da tragedien skjedde onsdag i forrige uke. FOTO: Redningsselskapet/Hvaler Foto: RS 124 Hvaler - Redningsselskapet

— Dersom pårørende og de to overlevende ønsker det, vil vi gjerne tilrettelegge for et besøk til Mandal. Det kan være viktig for sorgbearbeidelsen å få se ulykkesstedet, sier Askildsen.

Mandal kommune vil sammen med politiet arrangere transport ut på sjøen hvor ulykken skjedde, samt stille krisepsykologer til rådighet.

— Vi vil også forsøke å få til en kontakt med redningsmannskapene, og ellers stille oss til disposisjon for dem, sier varaordføreren. Mandal kommune og politiet venter nå på eventuelle forespørsler fra de pårørende, men kontakten formidles mellom Åshus kommune og Mandal kommune.

Askildsen er i dag sammen med syv politikere fra kommunen på besøk i Århus kommune for å lære av erfaringer kommunen har gjort på helse- og omsorgsarbeid. Dette besøket var planlagt lenge før den tragiske drukningsulykken utenfor Mandal.

TILBYR HJELP: Varaordfører Tore Askildsen vil hjelpe pårørende til de savnede danskene med å se stedet hvor mennene forsvant. FOTO:ARKIV Foto: Arkiv

ROAR GREIPSLAND