LILLESAND: — Vi er interessert i å komme i kontakt med folk som kan hjelpe med å identifisere de to personene, sier lensmann Kjetil Nygård ved Lillesand lensmannkontor, til fvn.no.

Politiet velger i dag å offentliggjøre overvåkningsbilder fra ranet av Indre Årsnes Dagligvare som skjedde like før klokken 20 mandag kveld.

En 31 år gammel ansatt var alene på jobb da de to ransmennene dukket opp like før stengetid, og bevæpnet med pistol stjal omkring 40.000 kroner fra butikken.

Ranerne ble fanget opp av butikkens overvåkningskamera, og gjerningsmennene hadde på seg strømper over hodet og hettejakker for å skjule ansiktene.

Her er signalementet av gjerningsmennene:

**Gjerningsmann nummer en:

*ca. 25 år

*175-180 cm høy

*norsk utseende

*snakket kristiansandsdialekt

var iført mørke klær*

**Gjerningsmann nummer to:

*ca.25 år

*utenlandsk utseende

*170-175 cm høy

iført brun/burgunder hettegenser*

Det er foreløpig uklart om gjerningsmennene forsvant i en bil, til fots eller med båt etter ranet.

— Det er en person som er observert bak butikken, men utover det har vi ikke fått veldig mange vitneobservasjoner som gjør at vi kan si noe om hvordan ransmennen kom og forlot stedet, sier Nygård.

Politiet begynner likevel å få bedre og bedre oversikt over personer som har vært i området, men har så langt ikke klart å identifisere de to ransmennene. De får stadig inn tips på personer som nå sjekkes i forbindelse med saken.

— Det kommer inn tips på personer, som vi nå gjør nærmere sjekk på, eventuelt sjekker ut av saken, sier Nygård.

Les også:

Har fire vitner etter Høvåg-ran

Fortsetter jakten på ranerne

Innehaveren: — Helt uvirkelig

Beordret rundt av ranerne

Bundet fast av væpnede ransmenn