KRISTIANSAND: Kvinnen har i retten forklart at hun jobber hos NAV. Om ettermiddagen den 9. februar ble hun oppringt av en mann, som blant annet lurte på hvorfor hun ikke skrev under på avslag og vedtak, og om hun arbeidet som i NAV og så videre. Hun ble også spurt om hun ville svare på spørsmålet, men kvinnen la telefonrøret ned og deretter av etter en stund.

En halvtime senere ringte mannen tilbake og spurte om hun ville svare på spørsmålet, noe hun ikke ville.

Cirka en time senere ringte det på døren og før hun gikk ut satte hun på alarmen. Da hun så ut oppdaget hun en ukjent mannsperson og skjønte at dette var personene som hadde ringt til henne. Hun prøvde derfor å lukke inngangsdøren, men dette forhindret mannen henne i å gjøre. Hun fortalte da at hun hadde utløst en innbruddsalarm, men dette brydde ikke mannen seg noe særskilt om.

Ifølge henne var han var sint og aggressiv og skal blant annet ha uttalt at ”politiet bare kunne komme”. Han skal også ha spurt om hvor mange mennesker hun hadde tatt livet av.

Til slutt klarte kvinnen å få lukket igjen døren. Hun har forklart at hun syntes episoden var skremmende og plagsom.

Mannen har i politiavhør erkjent å ha ringt kvinnen to ganger den 9. februar. Han hadde fått vite om kvinnen av sin fastlege og ønsket med henvendelsen å prate om saken sin som lå hos NAV. Han har også erkjent at han senere på dagen oppsøkte kvinnen på hennes bopel. Mannen erkjente ikke straffskyld.

Retten mente derimot at mannen hadde oppførte seg skremmende og plagsomt ovenfor kvinnen, og at forholdet var en overtredelse av straffeloven. Mannen ble i Kristiansand tingrett derfor dømt til å betale en bot til statskassen på 7.200 kroner, samt saksomkostninger.