LYNGDAL: Tønnessen er egentlig ikke gammel nok til å skyte på storvilt, men hadde fått dispensasjon fra Direktoratet for naturforvaltning.

— Jeg har tatt skyteprøve og har alle papirene i orden. Dessuten satt jeg ved siden av pappa da hjorten ble skutt, sier Lasse til Farsunds Avis.

Faren, Jens Tønnessen, er naturlig nok veldig stolt.

— Han har ikke skutt en kronhjort selv, men han var veldig stolt på mine vegne, forteller 15-åringen.

Det er nemlig ikke alle jegere som får oppleve det å skyte en kronhjort, og at en jaktdebutant gjør det er svært sjeldent.

Dyret ble felt på Skjodal i Herad onsdag ettermiddag. Jaktlaget til Tønnessen hadde vært i aksjon i noen timer da kronhjorten dukket opp ved posten der Lasse og faren satt.

— Jeg fikk rett og slett ikke tid til å bli nervøs. Den stoppet opp da den merket pappa og meg, og da skjøt jeg. Den falt i bakken, men prøvde å reise seg. Da skjøt jeg en gang til, og den falt død om, forteller 15-åringen til avisen.

Men Lasse var ikke den eneste debutanten som var involvert i fellingen av kronhjorten. Det var nemlig den sju måneder gamle tyske wachtelhunden Erra som jaget hjorten frem.

— Kronhjorten var det første dyret som ble skutt for Erra. Dermed var det to debutanter som var involvert i fellingen, sier hundens eier Per Walvik Øuen til fvn.no.