ARENDAL: Helsesøster Tove Jansen måtte stoppe vaksineringen av skolebarna da de tre elevene fikk så sterke symptomer at de måtte kjøres til legevakten, ifølge Agderposten. Elevene fikk vaksine mot difteri og stivkrampe, og fikk reaksjoner etter 20-30 minutter.

— Jeg har også tidligere opplevd reaksjoner, men aldri så sterke som i dette tilfellet, sier helsesøsteren til Agderposten.

- Svært uvel

Hun regner med at det var «smitteeffekten» som slo, men tok ingen sjanser. For sikkerhets skyld ringte hun ambulansen på 113 og fikk elevene kjørt til legesjekk.

— De følte seg svært uvel. Men samtlige var ved bevissthet og kunne gjøre greit rede for seg, sier hun, og forteller at hun fulgte vanlige rutiner.

— Foreldre og foresatte hadde på forhånd bekreftet at barna kunne få vaksinen som ble hentet på helsestasjonen og kjørt rett ut til skolen. Jeg føler ikke det var noe som skilte denne vaksineringen fra alle de andre vi gjennom årene har foretatt.

Sjekker innholdet

Folkehelseinstituttet skal nå sjekke innholdet i vaksinen. Divisjonsdirektør Hanne Nøkleby regner det som lite sannsynlig at instituttet vil finne noe galt med den aktuelle medisinen.

— Når vi opplever slike reaksjoner, ligger det gjerne på det psykologiske planet. Er det først en som blir dårlig og besvimer, smitter dette gjerne over på flere, sier hun.

Arendal kommune fortsetter ikke vaksinasjonsprogrammet av samtlige skoleelever før vaksinen er undersøkt, ifølge Agderposten.