LILLESAND: Både Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) og Fylkesmannens beredsskapsavdeling venter på rapport knyttet til strømproblemene i Aust-Agder den siste tiden.

Onsdag mistet flere tusen innbyggere strømmen ved to forskjellige anledninger i Lillesand. Det er på ingen måte første gang i vinter strømmen forsvinner. Problemer på den såkalte Høvåg-linja og spesielt vintervær skal være blant årsakene til problemene på strømnettet den siste tiden.

DSB er tilsynsmyndighet for energiselskapet. Nå venter DSB på rapport fra Agder Energi om situasjonen i vinter.

— Vi har hatt dialog med Agder Energi og de skal utferdige en rapport om sine tanker dette spesielle været og om de vil gjøre noen spesielle tiltak, sier regionsjef for Sør-Norge Bjørn E. Braathen til fvn.no.

Braathen legger til at de ikke har avdekket noe klanderverdig opptreden hos Agder Energi, men forteller at de stadig er i dialog med selskapet.

— Vi får fortløpende rapporter. Det som har skjedd i januar må vi få en rapport på, sier fylkesberedskapssjef Dag Auby Hagen til fvn.no.

Strømforsyningen er blant områdene Fylkesmannen i Aust-Agder skal granske nærmere i løpet av 2008. — Den biten som omhandler strømforsyning er noe vi har veldig fokus. I år skal vi skal vi se spesielt kraftforsyning, teletjenester og kommunens informasjon, sier Hagen.