KRISTIANSAND: En politimann som ble voldtatt på panseret av en politibil, samtidig som gjerningsmannen holdt en pistol mot politimannens hode. Det var budskapet som 22-åringen tegnet og publiserte tegningen på Facebook.

Sønnene fant bilde

I retten forklarte UP-betjenten at det var en av sønnene hans som gjorde ham oppmerksom på bildet som lå på nettet. Han mente at tegningen hadde sammenheng med hans jobb, og anmeldte saken.

Foranledningen for tegningen skal ha vært at en politibetjent fra UP hadde anmeldt tiltalte for trafikkforseelser.

Ved en annen anledning uttalte 22-åringen at han ikke ville i fengsel, men at han ellers hadde lyst til å knuse ansiktet til en person. Et postkassetyveriet skal ha vært foranledningen til denne hendelsen.

22-åringen skal videre ha truet med å kollidere med politiets biler, samt å ødelegge polititjenestemennenes private biler. Årsaken til dette var at mannens bilnøkler var blitt beslaglagt.

Stjal fra lensmannskontoret

Tyveri fra lensmannskontoret i Lillesand og andre, narkotika, ordensforstyrrelse, innbrudd og kjøring uten gyldig førerkort var også blant tiltalepunktene som Kristiansand tingrett måtte ta stilling til.

At 22-åringen har blitt tatt av politiet gjentatte ganger uten å skjerpe seg mente retten var respektløst. Påtalemyndigheten la ned påstand om fengsel i fem måneder, og det sa retten seg enig i.