KRISTIANSAND: Politiet ble varslet om brannen rett etter klokken 07. Klokken 07.30 bekreftet politiet overfor fvn.no at brannvesenet hadde slått ned flammene.

— Det har vært brann i en leilighet i 8. etasje av blokka, sier politiets innsatsleder på brannstedet, Kenneth Fidjeland, til fvn.no.

Funnet i leilighet

En mann ble funnet i den brennende leiligheten. Han ble tatt ut av leiligheten på båre og kjørt til Sørlandet sykehus Kristiansand med brannskader.

— En person er forholdsvis hardt skadet på hender og føtter. Vi har ikke kjennskap til mannens tilstand, sier Fidjeland.

Beboerne i denne etasjen ble evakuert, men det ble fortløpende vurdert å evakuere større deler av blokken. Leiligheten hvor brannen brøt ut er blitt påført relativt store røykskader, men på grunn av svært høy varme er det så langt ikke vært mulig å undersøke leiligheten grundigere.

Så røyk fra vinduer

Et vitne sa til fvn.no rett etter brannalarmen gikk at det kom røyk fra et kjøkkenvindu og soveromsvindu i leiligheten. Krimteknikere fra Agder-politiet skal gå gjennom leiligheten.

I en pressemelding fra sykehuset klokka 10.30 bekreftes det at 79-åringen er under behandling for brannskader på armer og bein, samt røykskader. Tilstanden er ikke kjent.

Brannvesen og ambulansepersonell i arbeid på stedet. (Foto: Kjartan Bjelland) Foto: Kjartan Bjelland
RØYK: Et vitne forteller at røyken stod ut av vinduene. (Foto: Vegard Nekstad) Foto: Vegard Nekstad
EVAKUERT: Beboere i åttende etasje i samtale med politiet mens de venter på å få lov til å gå inn igjen i leilighetene sine. (Foto: Kjartan Bjelland) Foto: Kjartan Bjelland