KRISTIANSAND: – Vi mener norske rammevilkår er konkurransedyktige, derfor ønsker vi også å ha eierskapet til fartøyene i Norge, sier styreformann i Siem Offshore, Kristian Siem.

Det er eierskapet til 25 fartøyer, med total tonnasje på over 100.00 tonn, som nå flyttes til Norge og inn i den norske rederibeskatningen. Selskapets organisasjon skal etter alt og dømme også flyttes til Kristiansand.

For den rødgrønne regjeringen kan hjemflyttingen ses som en seier for den nye rederibeskatningsordning som Stortinget vedtok i 2007. Statssekretær i nærings— og handelsdepartementet, Rikke Lind (Ap), mener hjemflyttingen kan ses som et resultat av regjeringens politikk, og gir samtidig Kristian Siem honnør for å satse i Norge.

– Denne beslutningen som er tatt av Siem Offshore er et resultat av aktiv, bevisst politikk. Vi har laget en av Europas beste rederiskatteordning. Jeg håper det er flere som vil følge hans eksempel. I denne tid der rikinger flytter ut, er det spesielt hyggelig at noen vil satse, sier Lind.

Flåten til Siem Offshore består av ankerhåndteringsfartøy, plattform supplyskip og andre offshorefartøy. Selskapet stammer fra Det Søndenfjelske Norske Dampskipsselskab etablert i 1854 som det elsdste rederi notert på Oslo Børs.