KRISTIANSAND: For en drøy måned siden ble det klart at fvntv forsvinner som lokal-tv-stasjon på tradisjonell TV, og i dag var det klart for siste tradisjonelle nyhetssending.

Se den aller siste TV-sendingen fra fvntvI minuttene før sendingen gikk på lufta gikk forberedelsene sin vante gang. Lokale nyheter og direktesendt fotballshow fra Sør Arena stod på planen, og som alltid var temperaturen høy mens de siste forberedelsene ble gjort.

– Den saken må dere avvikle derfra. Kan dere ikke skru ned musikken da? 45 sekunder til sending, Elisabeth, roper produsent Steffen McInerney i headsettet. Allerede som 17-åring styrte han sendingene i daværende TV Sør, og har de siste åtte årene hatt stålkontroll over alt som skjer bak kameraet.

Reiser til Oslo

Nå er det imidlertid slutt. Om få dager er det ikke bare slutt på tilværelsen i Mediehuset Fædrelandsvennen, men også livet i Kristiansand.

Bli med bak kulissene til den siste tv-sendinga– Jeg flytter til Oslo for å prøve lykken der. Jeg håper å få jobb i TV 2 eller riksdekkende TV, forteller McInerney.

Før han tar med seg flyttelasset mot Oslo, er det imidlertid klart for en skikkelig avslutning.

– I kveld skal jeg møte Fevenner og ikke være lei meg, men feire alt vi har fått til, sier han.

Nervøs før sendinga

Elisabeth Sandve er blant dem som har vært faste ankere i fvntv den siste tiden. Hun hadde ansvaret for å lede seerne gjennom den aller siste TV-sendinga, og hun røper at hun var nervøs før sendinga gikk på lufta.

– Jeg ble litt nervøs og det er lenge siden jeg har vært det. Det var rørende å se sakene, sier Sandve.

Allerede tirsdag er hun tilbake som programleder — riktignok på fvn.no, som øker satsingen på levende bilder. Første prosjekt er direktesendinger fra Quartfestivalen.

– Vemodig

Nyhetsredaktør Morten Rød fulgte den siste sendinga fra kontrollrommet. Det var en rørt nyhetsredaktør som kunne konstatere at det er slutt for lokal-tv på "tvtv".

– Jeg synes at det er vemodig fordi gjengen bak TV Sør og senere fvntv har laget godt lokal-TV i Vest-Agder. Det at vi legger ned betyr mye, sier nyhetsredaktør Morten Rød.

Flere av folkene som har jobbet i fvntv takker nå for seg, mens resten skal jobbe for å bygge opp et tilbud med levende bilder på nettet. Utover høsten er det duket for snutter, tradisjonelle nyhetssaker og omfattende valg-dekning fra TV-gjengen.

Hva husker du fra fvntv? Del dine minner i artikkeldebatten!