FARSUND: Lørdag kveld gikk ransalarmen for tredje gang på to år i kiosken på Vanse. Tobakksvarer for flere tusen kroner ble stjålet under ranet.

– Vi anser saken for å være oppklart. To gutter, på 17 og 18 år, ble avhørt i går og tilstod ranet, forteller lensmann i Farsund, Kåre Unhammer, til fvn.no.

De siste månedene har politiet i regionen veltet om på ransmiljøet og rundt 30 personer ble før jul pågrepet og avhørt om flere ran, deriblant det forrige ranet av Snadderkiosken.

Ikke mistenkt tidligere

Personene som har tilstått det siste ranet, skal ikke ha vært mistenkt for tidligere ran.

– Dette er helt andre personner og har ingenting med de forrige sakene. Det er stødig politiarbeid og nødvendig flaks som er bakgrunnen for oppklaringen, sier Unhammer.

Fikk tips i avhør

– Gjennom avhør fikk vi biter av informasjon her og der. Det gjorde at vi hadde grunnlag til å pågripe to personer, sier Unhammer.

I avhører skal de to guttene ha gitt en detaljert beskrivelse av hvordan ranet gikk til, og beskrivelsen skal ifølge politiet stemme overens med fakta som politiet sitter på.

De to guttene ble avhørt og deretter satt på frifot. Foreløpig er det ikke tatt ut formell siktelse.

– De er foreløpig siktet for grovt ran, men påtalespørsmålet er ikke avgjort, opplyser politijurist i saken, Einar Hald, til fvn.no.