VENNESLA: Tirsdag ble gutten pågrepet av politiet, mistenkt for å ha stukket en annen gutt med kniv på Vikeland. Han ble avhørt av politiet og sluppet fri senere på kvelden. Gutten har status som siktet i saken.

— Han ble dimittert samme kveld på grunn av sin lave alder. Han ble overlatt til sine foreldre, sier John Tomas Homme, etterforskningsleder ved Vennesla lensmannskontor.

Homme sier at 15-åringen kan slippe straff på grunn av alderen.

— Det er ikke sikkert han får en dom. Det kan være snakk om en konliktrådsløsning med barnevern og ungdomskontakt. Det bestemmes sannsynligvis etter påske, sier han.

Kan være involvert i slagsmål

Politiet bekrefter at 15-åringen er kjent for politiet fra før. Blant annet er han en av flere som er nevnt i forbindelse med et slagsmål på Moseidmoen i forrige uke.

— Det ble anmeldt en sak der mange er nevnt i forbindelse med en slåsskamp. Han var blant mange vitner som var i området. Men han er bare ett navn som ble nevnt, understreker Homme.

Sprikende forklaringer

I forbindelse med knivstikkingen tirsdag beslagla politiet en slåsshanske og en kniv. Det skal kun ha vært kniven som ble brukt. Ting tyder på at det var 15-åringen som var i besittelse av begge våpnene.

17-åringen som ble stukket er også avhørt av politiet. Han fikk et lite kutt av knivstikket, som ikke trengte å bli sydd.

Motivet for knivstikkingen er foreløpig uklart.

— 15-åringen har gitt en forklaring som ikke stemmer helt overens med offerets. Vi får se om vi skal avhøre noen vitner også, sier John Tomas Homme.