Kristiansand: I retten la aktor i går ned påstand om 24 dager betinget fengsel for kvinnen som klippet mandalitten og hennes fetter som var med og overfalt mannen. For sønnen og kompisen påstod aktor betinget fengsel i 14 dager. Det ble lagt ned påstand om at samtlige skal betale 4.000 kroner i bot, erstatte utgifter mandalitten har hatt og dømmes til å betale oppreisningserstatning.

Overlegen ved poliklinikken i Mandal sa at den overfalte mandalitten fikk en posttraumatisk stresslidelse etter overfallet. Han anså det ikke som sannsynlig at den langvarige konflikten med bergenskvinnen om farskapet til hennes sønn hadde noen påvirkning på de belastninger han hadde fått etter overfallet.

Forsvareren til bergenskvinnen, advokat Odd Arild Drevland, var meget kritisk til mandalittens forklaringer, og mente han hadde overdrevet både selve overfallet og de belastninger han angivelig har fått i etterkant. – Den underliggende historie med striden om farskapet har forsterket et eventuelt skadeomfang mannen har fått, mente forsvareren.