PYEONGCHANG: Han vant nerveduellen med østerrikske Christoph Sumann på siste skyting, og knuste ham deretter i sporet. Dagen etter at Dominik Landertinger og Sumann brøt Bjørndalens individuelle seiersrekke med dobbeltseier i fellesstarten, slo Bjørndalen tilbake og ordnet gullet 12,6 sekund foran Østerrike. Tyskland tok bronse.

Det så mørkt ut da Bjørndalen bommet to ganger på liggende skyting og gikk ut 26 sekunder etter Sumann. Men etter den siste skytingen var avstanden mindre enn fire sekunder. Sumann måtte ha to ekstraskudd på siste stående, Bjørndalen nøyde seg med ett.

Det startet ikke så bra for Norge. Fjorårets VM-konge Emil Hegle Svendsen vekslet som nummer fem etter at han måtte gå en strafferunde på første etappe. Norge var da et drøyt halvminutt bak ledende Tyskland.

Også Lars Berger måtte gå strafferunde, men han gikk Norge opp til 2.-plass. Det var snaut 25 sekunder fram til Østerrike, som hadde overtatt ledelsen.

Halvard Hanevold skjøt feilfritt og tok innpå østerrikerne, men vekslet 11,5 sekunder bak. Tyskland var også med i gullkampen for fullt, og deres ankermann Michael Greis gikk ut rett bak Bjørndalen.

Til sist var det de norske som kunne juble. Bjørndalen er ubestridt VM-konge med fire gull, og Norge ble klart beste nasjon.