MANDAL / FARSUND: I en dom fra 8. april går det fram at mannen har interessert seg spesielt for BMW 3-serien. Gjennom årenes løp har det blitt totalt fire domfellelser, derav flere for alvorlig trafikkriminalitet.

I april ble mannen dømt for 14 overtredelser av lovverket, deriblant fyllekjøring, bruk av falske kjennemerker og tyveri av bildeler. Dessuten nektet han å stanse for politikontroll ved tre anledninger.

Påtalemyndigheten krevde at 26-åringens førerkort skulle inndras på livstid, og det sa dommerne seg enige i.

En knapp måned senere mener påtalemyndigheten at han kjørte på en politimann.

Natt til 1. juni, klokken 02.14, oppdaget en politibetjent som gikk fotpatrulje en Toyota som trengte seg gjennom menneskemengdene i gågata i Mandal. Til tross for at politiet signaliserte at bilen skulle stoppe, valgte bilføreren å fortsette kjøreturen.

Politibetjenten ble truffet av bilen, og ble liggende på bilpanseret mens bilen ruste opp, økte farten og kjørte et par hundre meter med politimannen på panseret. Det var like ved utestedet Jonas B. Gundersen i Store Elvegate politimannen ble påkjørt, og turen fortsatte over torvet og inn i Torjusheigata. Bilføreren stakk fra stedet, men ble pågrepet dagen etterpå.

Mannens advokat, Stian Kristensen, bekrefter overfor fvn.no at den tiltalte mannen ikke erkjenner straffskyld for episoden i Mandal. Siden 26-åringen ble pågrepet har han sittet i varetekt. Den siste tiden har han begynt soning av den 75 dager lange dommen fra april.

30. juni tok Agder statsadvokatembete ut tiltale mot mannen for brudd på straffelovens paragraf 127 første ledd, som omfatter vold mot offentlig tjenestemann.

Saken behandles i Lister tingrett i dag. Fvn.no følger rettssaken.