FLEKKEFJORD: Totalt seks personer, alle i 20— og 30-årene, var involvert i ulykken. To personer ble lettere fysisk skadet og en person fikk sjokkskader etter ulykken, og behandles nå på sykehus i Flekkefjord. Trolig vil alle tre kunne skrives ut i løpet av dagen.

— Vi mottok melding om ulykken klokken 03.12. Ulykken skal ha skal ha skjedd fem kilometer sørvest fra Flekkefjord mellom Abelsnes og Andabeløy, sier operasjonsleder Bård Austad ved Agder politidistrikt, til fvn.no.

Lokal mann døde

Mannen som omkom i båtulykken kommer fra Flekkefjord.

— Den forulykkede personen satt i en 18 fots Smuggler med 75 hester. Det var to personer om bord i båten, sa Anne Margrethe Ruud på pressekonferansen.

Båten kolliderte med en 20 fots Skibsplast som hadde cirka 90 hester. Det ble rutinemessig tatt blodprøve av føreren i båten.

Politiet i Flekkefjord opplyste på pressekonferansen at de ønsker å komme i kontakt med vitner som kan ha sett noe. Har du sett noe? Kontakt politiet på 02800 eller fvn.no på 800 81 300.

— En mann i 20-årene fra Flekkefjordsområdet er omkommet. Hva som har foranlediget kollisjonen vet vi ikke noe klart om foreløpig. Nå vil båtene bli gjenstand for tekniske undersøkelser og vi vil etter hvert avhøre de involverte, sier Austad.

Flere av de overlevende etter ulykken måtte svømme mot land. Båten med fire personer skal ha gått ned i etterkant av ulykken, og ble først hevet i 11-tiden.

Ordføreren ikke varslet

Flekkefjord-ordfører Reidar Gausdal (V) var ikke informert om dødsulykken da fvn.no tok kontakt klokken 09.30. — Kommunelege Tor Nilsen, som er med i kommunens kriseteam, satte i gang på egenhånd i natt og har vært i sving siden da. Han har snakket med pårørende og fulgt opp de, sier Gausdal.

Han bekrefter at verken ordfører eller rådmann ble informert om ulykken, men forteller at kriseteamets arbeid i natt har vært meget godt.

— De har gjort en kjempejobb i natt, sier han og legger til at han og andre instanser skal i møte med politiet klokken 16. Mye båttrafikk

Det var svært mye båttrafikk utenfor Flekkefjord lørdag kveld og natt til søndag. Godt vær kombinert med laksefestival og byfest i Flekkefjord hadde trukket mye båtfolk på sjøen.

Det var en av de involverte i ulykken som meldte fra til AMK-sentralen om ulykken. Hovedredningssentralen for Sør-Norge (HRS) ble varslet om ulykken, men trengte ikke å bistå i redningsaksjonen.

Småbåter i området og brannvesenets båt i Flekkefjord bistod i redningsaksjonen. Det samme gjorde redningsskøyta RS "Ægir" fra Farsund.