KRISTIANSAND: – Jeg fikk veldig vondt inni meg da jeg fant den døde selungen, og tenkte stakkars den. Hvem kan ha gjort dette her?, sier Ask Benham (9).

Se video Bundet fast Sammen med Joachim Jensen (9) fant han den døde selungen bundet fast til ei brygge på Drangsvannet. Guttene var nede ved sjøen og lekte sammen med Katarina Fjordbakk Valvik (9) og Embla Benham (10) da de fant det døde dyret.

– Vi så at selen var bundet fast med tau. Den ene enden var bundet fast til en fortøyningspåle, og den andre enden i halen til selen, sier Joachim.

TRIST SYN: Ask Benham (med ryggen til) viser fram den døde selen til Embla Benham (f.v.), Katarina Fjorbakk Valvik og Joachim Jensen . FOTO: KJETIL NEVESTAD Skutt i buken Guttene dro selen opp av vannet, og la den på brygga.

– Jeg tipper det er en årsunge. Den er i hvertfall ikke voksen ennå. Vi har aldri før sett sel så langt inne i Drangsvannet. Det nærmeste stedet er på Herøya ved Tømmerstø, sier Leif Jensen (38).

– Selen er skutt i buken. Det kan se ut som om den skutt med en harpun eller ei rifle. Ungene sier de har sett noen som har skutt med harpun her i området tidligere denne uken, sier Jensen.

Saken er anmeldt til politiet.