MANDAL: 33-åringen angrep sin tidligere samboer og to andre kvinner cirka klokken 03.30 søndag 30. mars i år.

Les også: Angrep tre kvinner

Mannens tidligere samboer ble dyttet i bakken, før mannen skal ha dratt henne opp etter håret flere ganger. Deretter skal han ha dunket hodet hennes flere ganger mot et vindu.

— Plutselig hoppet han på meg bakfra og puffet meg så jeg fikk bakhodet inn en vegg, forklarte ekskjæresten i retten.

Erkjente forholdet

Kort tid senere dyttet mannen to andre kvinner inn i en husvegg. I retten fortalte mannen, som har to barn med kvinnen han angrep, at han trodde hendelsen kunne knyttes til at han ikke hadde fått snakket ut med eks-kjæresten etter samlivsbruddet.

— Jeg tror årsaken til hendelsen var at vi ikke har fått snakket ordentlig ut om samlivsproblemene etter bruddet, sa 33-åringen i retten.

I retten erkjente mannen straffskyld for forholdet i Store Elvegate, men fortalte at han ikke husket noe av hendelsen.

Ikke dømt tidligere

Den tiltalte er ikke tidligere domfelt, men ble bøtelagt for grovt tyveri i 1996. Retten vektlegger ikke dette, men legger til i skjerpende retning at det er snakk om vold i nær relasjon og uten noen som helst form for foranledning.

Aktor la ned påstand om fengsel i 36 dager, men fikk ikke medhold. I tingretten ble mannen dømt til 18 dagers fengsel, med fratrekk av én dag for utholdt varetektsfengsling. Mannen må dessuten betale 4000 i saksomkostninger.