KRISTIANSAND: Søndag skulle siste Sabeltann-forestilling gått av stabelen for i år. Salget går derimot så bra at tre ekstraforestillinger snart er utsolgt.

— Vi har totalt seks forestillinger igjen for i år, og også disse kommer vi til å selge ut, sier en tydelig oppglødd Terje Formoe.

Dersom alle setene blir solgt, har 57.500 mennesker sett forestillingen i år, og dermed regner Formoe med at han i 2009 vil passere én million solgte Sabeltann-billetter totalt siden starten i 1990. — Det er i år en tendens til at folk kjøper billetter noe senere enn før. Vi selger gjerne to-tre hundre billetter hver dag fortsatt, så folk kjøper mer i døra enn tidligere, sier Formoe til fvn.no

Formoe mener likevel at dette ikke noen negativ tendens, og at publikum har forandret seg til å ta forestillingen mer på sparket.

— Det er nok bare slik utviklingen er. Jeg mener jo at den store utviklingen fortsatt ligger foran meg, sier Formoe.

- Angrer du på at du gav fra deg selve Sabeltann-rollen?

— Når kapteinen dukker opp og vifter med flagget, og jeg samtidig snur meg rundt og ser tusen små sjørøverflagg vaie i Kjuttaviga-mørke kribler det litt, innrømmer Formoe.

Han mener likevel han var nødt til å si fra seg skuespilleransvaret.

— Vi hadde ikke kommet så langt som i dag hvis jeg ikke hadde gjort det, mener Formoe.

Audun Meling og de andre skuespillerne hadde en våt tørn under premieren 7. juli. Foto: Tore-André Baardsen. Terje Formoe som var rørt og stolt under årets premiere.

— 40 minutter med slikt styrtregn tror jeg aldri vi har opplevd før under en forestilling. Likevel sto skuespillerne på i halvannen time, og publikum var strålende fornøyde, sier Formoe.

Selv om det opplyses om værforbehold på billettene, er det bare kraftig lyn- og tordenvær som i praksis er avlysningsgrunn. Da må man avlyse av hensyn til skuespillerne sikkerhet, og for å ikke risikere å ødelegge det tekniske utstyret.