— Det er fryktelig irriterende. Jeg orker snart ikke høre navnet på det firmaet en gang, sier rektor Roar Aaserud ved Nedenes skole til Agderposten.

I september i fjor fikk skolen et tilbud fra firmaet European City Guide om å bli omtalt positivt på internett og cd- rom, helt gratis. Før rektoren signerte papirene ble han bedt om å rette opp adresse og telefonnummer, dersom det var feil. Det rektoren ikke så, var at det med liten skrift stod at han ved tre ordre måtte overføre til sammen rundt 24 000 kroner til firmaet.

— Jeg tenkte jeg skulle være snill, og rette opp de feilaktige opplysningene. Dessverre leste jeg ikke det som stod med liten skrift, sier Aaserud.

Rektoren skylder på dårlige engelskkunnskaper og at han bare så raskt over dokumentet. Det hører med til historien at skolen uansett ikke har noe behov for å bli omtalt i City Guiden.

— Jeg hadde jo aldri bestilt noe sånt. Jeg så det stod ”free of charge”, og dermed trodde jeg det var uproblematisk, sier rektoren til Agderposten.

Aaserud har forsøkt å nekte å betale, og det kan se ut til at rektoren får slippe unna med èn overføring, i stedet for tre. Uansett har det kommet noe positiv ut av episoden.

— Jeg har fått en vekker, og kommer i alle fall til å lese det med liten skrift i fremtiden, avslutter Aaserud.