LINDESNES: — Det var ingen lokal entusiasme for å få statuen verken til Spangereidkanalen eller Lindesnes fyr, sier Ansgar Gabrielsen.

Lindesnes kommune var et av ni aktuelle steder kunstneren Knut Steen var innstilt på å besøke for å vurdere hvor Kongestatuen skulle plasseres. Kunstneren krever to millioner kroner for statuen Oslo kommune ikke vil ha.

— Jeg tror vi kunne lykkes med å samle nok penger til et kjøp, men da måtte det vært et sterkt lokalt engasjement, sier Ansgar Gabrielsen.

Gabrielsen forteller at avgjørelsen ble tatt etter at han sist helg snakket med ordføreren og en rekke personer i lokalmiljøet.

— Det resulterte i at jeg meddelte at mitt intitiv er avsluttet. Jeg vil bruke energien på andre oppgaver, sier Gabrielsen.

Han arbeider fortsatt med å etablere en stiftelse som skal ha til formål å forskjønne området langs Spangereidkanalen med kunstverk som passer inn med områdets historie. Målet for stiftelsen er å få et anlegg som skal bli et av de mest kjente og populære i Norge.