KRISTIANSAND: — Politiets Sikkerhetstjeneste har gjort en trusselvurdering i forbindelse med besøket til den tidligere amerikanske visepresidenten i Kristianand, opplyser politiinspektør Tor Øyvind Aagesen i PST til Fædrelandsvennen. Han vil ikke fortelle noe om innholdet i vurderingen.

Trusselvurderingen har Aagesen sendt til stabssjefen i Agder politidistrikt. Det er stabssjefen som har ansvar for nødvendig politimessig bemanning og oppfølging inder besøket. Siden trusselvurderingen til PST ikke er bekymringsfull, slik Fædrelandsvennen forstår, er bemanningen og sikkerhetsopplegget rundt Al Gores besøk relativt beskjedent.

Gore har med seg to sikkerhetsvakter som kommer til å følge ham hele tiden. I tillegg stiller Agder politidistrikt med både sivilt og uniformert politi. Trolig har politimester Bjørn Hareide gitt tillatelse til en meget beskjeden form for bevæpning hos noen få av de sivile tjenestemennene som skal passe på den tidligere visepresidenten. Det er uklart om Hareide har gitt de to amerikanske sikkerhetsvaktene adgang til å bære våpen.

Politiet kommer til å følge Gore tett gjennom hele besøket, helt fra han lander på Kjevik.

Under arrangementet i Gimlehallen blir det vakter fra Securitas som skal ha ordensmessige oppgaver. Politiet kommer bare til å spille en overvåking- og observatørrolle som publikum knapt nok vil merke.