KRISTIANSAND: Den 27 år gamle kvinnen bosatt på vestsiden av Kristiansand var klokken 00.40 natt til 6. mars på vei til sin kjæreste på andre siden av byen.

I Topdalsveien skal hun angivelig ha sett et dyr i veien, og svingte da unna. Kjøreturen endte i en lyktestolpe.

På ulykkesstedet ble det funnet en eske med Rivotril utskrevet i kvinnens navn. Hun ble kjørt til sykehus for kontroll, og blodprøven som ble tatt av kvinnen viste forekomster av midler bilførere ikke skal ha i blodet.

Etter analyse av blodprøven kom Folkehelseinstituttet fram til at kvinnen var påvirket av midlene fluntirazepam og klonazepam. Hadde kvinnen vært beruset, ville alkoholpromillen vært 1,5. 27-åringen er tidligere dømt tre ganger, stort sett for vinningsforbrytelser og narkotikaforbrytelser, og ble så sent som oktober 2007 dømt til en betinget dom. I Kristiansand tingrett erkjente ikke kvinnen straffskyld, men ble ikke trodd av tingretten.

Undersøkelsen av kvinnen på Sørlandet sykehus Kristiansand ble foretatt klokken 03.55, og det ble da konstatert at kvinnen var sløv, hadde små pupiller og treg lysreaksjon. Det ble av legen konstatert at kvinnen var moderat påvirket.

Tingretten la påtalemyndighetens påstand om 18 dagers fengsel til grunn da kvinnen ble dømt. Hun må i tillegg betale en bot på 5000 kroner og klare seg uten førerkort i to år fremover.