MANDAL: MANDAL: — Det er fryktelig ugreit, men i natt ble det faktisk gjort et nytt forsøk mot Expert-butikken, uten at de lykkes. De prøvde å bryte opp samme inngangsdør, men den var sikret slik at de ikke klarte å oppnå det de ønsket, opplyser stasjonssjef ved Mandal politistasjon, Bjart Gabrielsen, til fvn.no.

Rammet av innbrudd for tredje gang

Innbrudd hos Expert

To innbrudd på seks dager

Prioriterer saken

I tillegg til innbruddsforsøket natt til i dag, har det i løpet av en drøy uke vært tre vellykkede innbrudd i Expert-butikken. Gabrielsen synes det er en spesiell situasjon som nå foregår på butikken, og han sier at de famler i blinde med tanke på oppklaring.

— Det er ikke løst enda. Vi prioriterer saken, men foreløpig er vi ikke i nærheten av en oppklaring, sier han.

Søndag tilstod en mann i 20-årene i et politiavhør å ha deltatt på innbruddet som skjedde natt til onsdag i forrige uke. Ifølge Gabrielsen var mannen på besøk hos noen venner i Mandal da han ble tatt på fersken på vei ut av en bolig med tyvegods.

Mannen, som er hjemmehørende i Rogaland, er også mistenkt for å være involvert i det første Expert-innbruddet, noe mannen nekter for.

— Innbruddet natt til tirsdag har han rimelig godt alibi for siden han har sittet i varetekt, sier Gabrielsen.

Husransakelser

Politiet foretok i går husransakelser ved to adresser i Mandal.

— Ingen av dem ga oss noe som helst. Det var heller ikke noen av beboerne ved adressene som kunne bringes noe videre i saken, forteller stasjonssjefen.

Politiet har nå funnet anledning til å ransake ytterligere to adresser med tanke på om de kan finne noe tyvegods.

— Vi vil foreta ransakelse av to adresser til i løpet av kvelden i dag, opplyser han.

Politiet knytter tilfellet i natt opp til de tre andre innbruddene i butikken.

— Vi har vanskelig for å tro at det kan være fire enestående tilfeller mot samme butikk. Så at det er en sammenheng tror vi jo, uten at vi konkret kan knytte dem opp mot hverandre enda, sier Gabrielsen.

- Ikke identifiserbare

Politiet gikk i går gjennom overvåkningsvideoen fra natt til tirsdag i håp om å kunne finne ut hvem som stod bak innbruddet. Videoen viste to maskerte personer som brøt seg inn i butikken via døren.

— Vi har bilder av de to som tok seg inn, men det er å erkjenne at de er ikke identifiserbare slik som det fremstår på tapen, medgir Gabrielsen.

Politiet mistenker personer med tilknytning til det lokale miljøet for å være involvert eller stå bak innbruddene.

Etterlyser tips

Politiet er svært interessert i å komme i kontakt med øyenvitner, eller folk som kan ha tips i saken.

— Som regel er det noen som har sett noe og vi er svært interessert i tips i saken, understreker Gabrielsen.

Sliten

Medeier av butikken, Stein Bentsen, inrømmer at de siste dagene har vært en påkjenning.

— Det blir vanvittig mye jobb av dette. I tillegg har jeg blitt våknet tre netter de siste ti dagene på grunn av innbrudd, sier en oppgitt medeier, Stein Bentsen.

Nå har han fått bolter i inngangsdørene, og han vurderer å sette opp gitter. I tillegg har de installert alarmer som skal ha null forsinkelser. Den tidligere alarmen løste seg først ut etter 30 sekunder.

— Før det tredje innbruddet ble ikke montørene ferdige med alarmen, og døren var ikke boltet, sier han. Men natt til i onsdag var alt ferdig, og tyvene kom seg derfor ikke inn.

- Vurderer å sove i butikken

Innehaveren har tape fra overvåkningskamera fra alle innbruddene. I det tredje innbruddet stod tyvene utenfor nesten 10 minutter før de kom seg inn. Han synes det er merkelig at ingen har sett noe.

— Nå vurderer vi å sove her om natta, sier han.

Sikringsutstyret som var i butikken var godkjent av forsikringsselskapet.

— Men det har tydeligvis ikke vært godt nok, sier han. Men nå er han relativt trygg på at butikken hans får stå i fred.