FLEKKEFJORD: — Så vanskelig som det er å få politiet til å komme her i byen nå, anbefaler jeg borgervern for å ta vare på seg og sitt. Det gav en god mestringsfølelse å greie å holde innbruddstyven i 40 minutter til politiet kom, sier Lege Knut Sand Bakken til Avisen Agder.

Han forteller videre at han følte seg som en cowboy tatt ut av en westernfilm der han hev seg over en av tyvene.

— Jeg sprang rett og slett rett på. Da jeg hørte raslelyder inne på kontoret da jeg kom på jobb i dag morges, reagerte jeg umiddelbart forteller han til avisen.

Skuffende

På kontoret hans stod ei dame med fanget fullt av tyvegods. Da han hev seg over henne ble det et basketak hvor dama sparket, sol og bet ham. Han brølte og ropte, og kvinnen roet seg ned. Samtidig som han holdt henne nede, hørte han to andre rote rundt i andre etasje før de forsvant ut.

Mens Bakken holdt tyven nede klarte han samtidig å få slått 112. — Det var en skuffende opplevelse. Første beskjeden jeg fikk var at politiet skulle komme innen 20 minutter. Da jeg ringte for å purre på dem, spurte de om jeg ikke kjente til den vanskelige resurssituasjonen for politiet i Flekkefjord, forklarer han.

Ramaskrik

Bakken svarte at dette ikke går an.

— Tenk om vi i helsevesenet skulle si til en pasient i nød at han måtte vente på grunne av pengemangel. Da hadde det blitt ramaskrik, sier han til Avisen Agder.

40 minutter senere dukket politiet opp. Da ransaket de kvinnen, og ut datt det sprøyter, sprøytespisser, blandeglass og annet utstyr. Bakken kan fortelle at han aldri oppbevarer vanedannende medisiner på kontoret, så det ble nok et magert utbytte for de to tyvene som kom seg unna.

— Nå noen få timer etter hendelsen har jeg en god følelse. Jeg er ikke redd eller urolig. Det å mestre en slik situasjon var godt, forklarer han.

Angrep

— Med den mangel vi har på politi nå vil jeg faktisk anbefale borgervern for at folk skal ta vare på seg og sitt her i byen. Å gå til angrep kan være den beste reaksjonen, påstår lege Knut Sand Bakken.

Kvinnen sitter nå til avhør hos politiet i Flekkefjord. I følge dem var kvinnen trolig ute etter tabletter. Hun er kjent av politiet fra lignende tilfeller, og politiet vurderer varetektsfengsling.