KRISTIANSAND: Trebåten ble funnet drivende med baugen i været like ved Torsøya ved Kvåsefjorden. Kort tid etter sank båten.

Politiet mener nå at eieren selv forsøkte å senke den 23 fots store båten.

— Den rettmessige eieren er funnet og kontaktet. Han vil få et pålegg om å fjerne båten. Han skal også ha forsøkt å senke den tidligere, sier operasjonsleder Frank Solås ved Agder politidistrikt til fvn.no.

Leteaksjon

Både redningsskøyta Ægir og losbåten i Kristiansand ble kalt ut da meldingen om den drivende båten kom inn like over klokken 09.30. I tillegg ble luftambulansen sendt mot stedet for å gjøre overflatesøk i Kvåsefjorden mellom Kristiansand og Lillesand.

Leteaksjonen pågikk i flere timer. Samtidig ble det forsøkt å komme i kontakt med eier.

— Ingen personer er savnet, sier Solås.

Under vann tidligere

Ifølge politiet er det foreløpig uklart om eieren forsøkte seg på forsikringssvindel eller om han bare ville kvitte seg med trebåten.

— Det er uklart om båten var vrak. Den skal ha vært under vann i vinter også. Eieren skal ha sagt til forbipasserende før helgen at han ville senke den, sier operasjonslederen.

Eieren, som bor på Søm i Kristiansand, vil uansett måtte fjerne båten. Hendelsen vil bli etterforsket videre.

— Den kan ikke ligge der den ligger, sier Solås.

Det var Hovedredningssentralen for Sør-Norge (HRS) som koordinerte aksjonen. I tillegg til å sende losbåten og redningsskøyta til stedet, gikk HRS ut med en melding på Tjøme Radio og ba om informasjon fra folk som kunne ha sett en lignende type trebåt i området i morgentimene.