Agder lagmannsrett dømte Staddeland for å ha tilranet seg 2,4 millioner dollar i forbindelse med salget av J.B. Ugland Shipping.

18 millioner kroner

Agder lagmannsrett har kommet fram til at dette var penger som tilhørte Johan Benad Ugland.

Staddeland var konsernsjef i J.B. Ugland Shipping da han i 2008 sikret seg pengene som med dollarkursen på den tiden tilsvarte 18 millioner kroner.

Selv har han hevdet at Johan Benad Ugland visste om at han fikk pengene. Han har også hevdet at de tilhørte Olympia Holding som var part i salget av shippingdivisjonen.

Lagmannsretten skriver i sin dom at de ikke avviser at det kan ha funnet sted en slik samtale, men skriver at det uansett ikke fratar han fra skyld.

Tvert imot mener de at Staddeland har forsømt sin jobb som konsernsjef og at han er skyldig i grovt økonomisk utroskap.

Lagmannsretten tror heller ikke på Staddelands forklaring om at han trodde pengene tilhørte Olympia Holding. De mener Staddeland var fullt på det rene med at pengene tilhørte Ugland.

I tillegg til fengsel, ble Staddeland fradømt retten til å drive næringsvirksomhet eller inneha en ledende stilling i næringslivet.

Trolig ferdig med næringslivet

Den tidligere suksessfulle konsernsjefen sa for en uke siden at uansett hvordan utfallet av rettssaken ble, er han trolig ferdig med næringslivet.

— Jeg var lenge på solsiden i næringslivet, men nå har jeg også sett skyggesiden. Jeg vet ikke om jeg noen gang vil inn i det igjen, sa Staddeland.

Når det gjelder den økonomiske delen av saken, er dette gjenstand for en egen sivilsak. Her tapte Staddeland første runde i tingretten, men også denne saken er anket.

Johan Benad Ugland selv var ikke til stede da dommen ble lest opp, men hans advokat Tom B. Knudsen fulgte opplesningen av dommen fra tilhørerbenken.

— Det er en god dom, helt i tråd med det tingretten kom fram til. Ellers er det bare leit alt det som har skjedd her, sier Knudsen til fvn.no.