KRISTIANSAND: — Vi synes det er helt forkastelig, og veldig umoralsk, raser markedssjef i Spar Kjøp, Harald Nøss, til fvn.no.

Selgeren, som fremstår som anonym på finn.no, har kopiert et bilde av festdrakten til Spark Kjøp og lagt den ut til salg under banneret 17. mai bunad til 7000 kroner. Ordlyden i de to annonsene, på henholdsvis Spar Kjøp sin hjemmeside og finn.no, er så godt som identiske.

Pris på festdrakten i butikk er på 1850 kroner.

— Det han gjør er jo i utgangspunktet ikke ulovlig, men bildet tilhører oss og det har vi nå fått fjernet fra annonsen, forteller Nøss.

Skjult nummer

Det var en ansatt hos Spar Kjøp som kom over annonsen på nettstedet. Nøss prøvde selv å komme i kontakt med selger, men han vil ikke ta telefonen før Nøss ringte fra et skjult nummer.

— Som man kan se er det oppgitt fullt telefonnummer i annonsen, men når vi ringer må vi oppgi vårt nummer før han svarer på hvilke størrelser som selges, sier Nøss.

Han advarer folk på det sterkeste mot å slå til på denne annonsen.

Ikke "bunad"

Daglig leder ved Husfliden i Mandal, Inger-Lise Brøto Torland, mener det blir feil å karakterisere festdrakten som bunad.

— En bunad er en rekonstruksjon av en gammel folkedrakt, og det er strenge krav for hvordan en bunad skal se ut. Dette er en festdrakt og har ikke noe med bunad å gjøre, forklarer hun.

Fjernet bilde av "bunaden"

Selger, som ønsker å være anonym, opplyser om at han nå har fjernet bildet til annonsen.

— Min advokat fortalte meg at det var ulovlig å bruke det bildet siden det ikke tilhørte meg, forteller mannen.

Han hinter frempå om at han nå vil stoppe å selge denne ”bunaden”.

— Men det er ikke ulovlig å videreselge noe på denne måten. Kjøper man ett hus til en million, er det ikke ulovlig å selge det igjen for to, forteller han.