KRISTIANSAND: — Det er jo tragisk at folk ikke skal kunne komme seg hjem fra byen, uten å bli voldtatt på vei inn i leiligheten sin, sier leder for styret i Stjernehus borettslag, Erling Holmesland, til fvn.no.

Han er tydelig preget av hendelsen, og forteller at episoden har rystet beboerne i Kobberveien i Kristiansand.

Se video

— De er veldig redde alle sammen. De ringer til meg for å høre om jeg har hørt noe, og jeg kan ikke si mer enn jeg vet selv, forteller Holmesland.

I kveld vil styret avholde et møte for å diskutere sikkerhetstiltak og se hvordan de best mulig kan ivareta kvinnen som er rammet. Til tross for den brutale voldtekten som fant sted i trappeoppgangen i boligblokken, mener Holmesland at sikkerheten er god.

— Sikkerheten skal være bra. Vi har akkurat skiftet låsene i inngangsdøren. Dørene skal til enhver tid være låst og folk som eventuelt har glemt nøkkel og vil inn, må gi seg ordentlig til kjenne, før de slippes inn. Den sikkerheten skal være i orden, sier Holmesland, til fvn.no.

Har sikret seg spor

Politiet forteller til fvn.no at de har sikret seg kriminaltekniske funn og etterlyser i tillegg publikums hjelp den brutale voldtekten natt til lørdag.

  • Jeg kan bekrefte at vi har gjort kriminaltekniske funn, opplyser etterforskningsleder ved Kristiansand politistasjon, Leif Vagle, til fvn.no.

Vagle ønsker imidlertid ikke å gå nærmere inn på funnet, annet enn at det er av interesse for politiet.

FUNN: Politiet har gjort tekniske funn i trappeoppgangen i blokken i Kobberveien. (Foto: Reidar Kollstad)

Så langt er ingen pågrepet og politiet har ingen mistenkte, etter at en ung kvinne i 20-årene ble brutalt voldtatt i trappeoppgangen til en boligblokk i Kobberveien på Tinnheia i Kristiansand natt til lørdag.

— Har gitt et godt signalement

Vagle sier at kvinnens signalement av gjerningsmannen er svært godt og at politiet nå håper at noen er i stand til å gjenkjenne vedkommende og identifisere ham overfor politiet.

Har du tips i saken? Kontakt politiet på 02800!

Slik ser han ut:

  • Gjerningsmannen beskrives som ung, mellom 15 til 25 år

  • Om lag 175 cm høy, normal kroppsbygning

  • Blondt kommunefarget, kort hår, stylet med voks i luggen

  • Utseende er nordisk med glatt, litt gyllen hud i ansiktet.

  • Gjerningsmannen hadde på seg en lys allværsjakke, og under den en mørk bomullsgenser hvor det stod Jean Paul på brystet.

  • Han hadde lyse dongeri-bukser og hvite sko.

Ber om publikums hjelp

  • Vi har fått inn noen tips som vi behandler fortløpende, men det har ikke kommet inn mye tips, så vi oppfordrer publikum til å tipse oss om saken, oppfordrer Vagle.

Politiet er interessert i å komme i kontakt med folk som bor i området, og starter nye undersøkelser i Kobberveien i dag.

  • Vi er interessert i å komme i kontakt med alle beboere i nabolaget, eller folk som har oppholdt seg i det aktuelle området, sier Vagle.

Tips i saken? Kontakt fvn.no på telefon 800 81 300 eller på mail: tips@fvn.no