KRISTIANSAND: – Kapteinen sier han legger til kai presis klokken 10. Den skal passere Oksøy fyr ved 09-tiden, der den møter «Christian IV» på vei ut, og vil bruke litt tid på å legge til siden det er første turen, opplyser linjedirektør Odd Grønberg til fvn.no fredag kveld.

LIVE: Følg Superspeeds nøyaktige posisjon, minutt for minutt

Og skal vi tro Grønberg blir det omtrent som når amerikabåten ankom i gamle dager, altså mye folk på kaia. Men noen folkefest med bløtkake og ståhei blir det ikke før passasjerene slipper om bord 13. mars.

– Signalene vi har fått tyder på at det kommer en del publikum. Markedsavdelingen vil være der for å skape hygge med flagg, ballonger og annet, forklarer linjedirektøren.

Skuelystne kan stille seg opp på den gamle biloppstillingsplassen. Vel i havn blir det ingen offisiell seremoni, utover at havnevesenet overrekker en plakett til kapteinen, et fast ritual for alle nye skip.

Dåpen blir 12. mars. Fram til dette blir det tilpasning av ramper og opplæring av mannskapet. Fra 6.–8. mars drar ferja til Danmark, der den gjennomgår samme rutiner på kaia i Hirtshals.

«Christian IV» har sin siste tur 9. mars, deretter tar Color Line fire dagers pause.

Det nye skipet er 211,3 meter langt, har en marsjfart på 27 knop og skal bruke tre timer og ett kvarter over Skagerrak. Det koster rundt én milliard kroner og er bygd ved Aker Yards verft i Rauma i Finland. Ferja har plass til 1928 passasjerer og om lag 730 biler.