Kristiansand: – Dette oser av næringsfiendtlighet. Jeg skammer meg over enkelte kristiansanderes holdning til den riggen, sier Terje Frigstad (H).

Fædrelandsvennen skrev i går at Maersk etter alt å dømme dropper Kristiansand til fordel for Rotterdam når neste rigg skal prepareres for dansk sokkel i vinter. Støyproblemene med riggen Maersk Resolute i oktober og november skal ha vært medvirkende, og nå kan byens næringsliv gå glipp av mange millioner kroner i varer og tjenester.

– For enkelte beboere er det kanskje en gladmelding, men for Kristiansand kommune og næringslivet er det en krisemelding. Det er mer eller mindre en katastrofe, mener Frigstad.

Han viser til hvordan Stavanger la til rette for oljepionerene for 40 år siden, noe som de færreste angrer på i dag. Frigstad hevder også han har snakket med mange sømsbeboere som trekker på skuldrene.

– Men det er vel en grunn til at regelverket sier maks 45 desibel, som i dette tilfellet ble overskredet?

– Maersk gjorde det de kunne, men maktet ikke komme under grensen på verst tenkelige vindtidspunkt. Men dette gjelder for perioder på seks til åtte uker, og det er et spørsmål om hva vi som borgere i Kristiansand må tåle, mener havnestyrelederen, som vil be havnedirektøren opprettholde en tett dialog med Maersk for å lokke nye rigger til byen.

– Dette oser av næringsfiendtlighet. Jeg skammer meg over enkelte kristiansanderes holdning til den riggen, sier Terje Frigstad (H).