KRISTIANSAND: — Jeg synes godt hun kan være stolt over det regjeringen har gjort og det Ap har gjort. Det er jo helt på linje med det kristendommen står for. De ti bud og sosialdemokratisk politikk, sier Line Vennesland.

Aps Kari Henriksen har nektet å kommentere både Åse Michaelsen og Steinar Kristiansens utspill om at regjeringen avkristner Norge.

Er Kari Henriksen feig? Delta i debatten

— Jeg har sagt mange ganger hva jeg mener om dette, var Henriksens eneste kommentar i dagens avis.

Les Hans-Christian Vadseths kommentar: Snålt og snålere

- Skremselspropaganda

Men partiets andrekandidat i Aust-Agder, Line Vennesland, mener hun burde snakke ut.

— Jeg har ingen problem med å si hva jeg mener om dette. Det er bare skremselspropaganda, sier hun.

— Det er ikke tilfellet at regjeringen avkristner Norge. Det er ikke gjort noe for å avkristne. Det er å bringe debatten på et lavmål, sier hun.

Hun mener likevel at det er viktig at Norge er et kristent land.

— Men vi må være et litt mer åpent og inkluderende land også, selv om vi ikke skal fornekte at vi er et kristent land. Ekteskapsloven er først og fremst for å ivareta kristne homofile. Det er viktig at de får bekjenne sin kjærlighet for Gud, sier Vennesland.

Solidaritet og nestekjærlighet

I tillegg til ekteskapsloven, mener Steinar Kristiansen at den kristne kulturarven har forsvunnet med at KRL har blitt til RLE og at det er blitt forbudt å synge for maten på skolen.

— Skjønner du hva Kristiansen mener?

— Nei. Verden utvikler seg, Norge utvikler seg. Jeg mener dette har med frykt å gjøre, sier hun.

Kari Henriksen uttalte på partiets landsmøte i vår at konservativ kristendom har skyld i landsdelens elendige likestillingsstatistikker. Vennesland er uenig.

— Jeg tror ikke at kristendommen har skyld, men mange gjemmer seg bak den. Kristendom handler om solidaritet og nestekjærlighet, men det finnes en del konservative holdninger på Sørlandet, sier Vennesland, som selv er medlem av statskirken.

— Hvis du blir valgt inn på Stortinget, hva vil du gjøre for å verne om den sørlandske kulturarven?

— Jeg tror min definisjon av sørlandsk kulturarv er veldig forskjellig fra det Åse Michaelsen og Steinar Kristiansen mener. For meg er det å ta vare på hverandre, nestekjærlighet og solidaritet. Det vil jeg jobbe for, sier hun.

Er Kari Henriksen feig? Delta i debatten