Hovedfokuset i undersøkelsen skal være pengespill, i et bredt spekter fra skrapelodd til internettpoker. Det tas sikte på at undersøkelsen også skal gi svar på hvordan de pårørende av spilleavhengige har det, og om det er sammenheng mellom avhengighet av internett-/dataspill og pengespill. Dette skal være den første spørreundersøkelsen som tar for seg de nevnte temaene.

Sintef Helse står bak undersøkelsen som i alt 10.000 nordmenn bes om å delta i, skriver organisasjonen i en pressemelding. Skjemaene blir sendt ut til 340 tilfeldig utvalgte innbyggere i Vest-Agder og 220 i Aust-Agder som er i alderen 16 til 74 år.

– For at undersøkelsen skal gi et riktig bilde av norske spillevaner, er det svært viktig at flest mulig svarer, uavhengig om de spiller ofte, lite, eller aldri, sier prosjektleder Anita Øren ved Sintef Helse.

Den forrige undersøkelsen om dette temaet ble gjennomført av Statens institutt for rusmiddelforskning. Resultatet fra denne viste at det er menn, ungdom under 25 år og personer med annen etnisk bakgrunn enn norsk som er overrepresentert blant dem som har problemer med spilleavhengighet.