Foto: TV Sør
SAVNET: Kvinnen er meldt savnet etter en gåtur i området mellom Bertesbukta og Marvika. Foto: KystAtlas

SE VIDEO fra TV Sør

KRISTIANSAND: — Vi kan ikke tillate oss å gi opp håpet om å finne henne, og vi vil fortsette søkene med varmesøkende helikopter og tilnærmet samme bemanning som i går, sier operasjonsleder ved Agder Politidistrikt, Toralf Jørgensen til fvn.no tirsdag morgen.

Politiet har hatt hundepatruljer og politihelikopter med varmesøkende kamera ute i natt i søksområdene og områdene rundt.

Men søket natt til tirsdag var altså resultatløst.

— Vi får se hva dagen vil bringe og fortsetter letingen, men håpet svinner jo litt mer og mer etterhvert som tida går, sier Jørgensen.

Letet i hele natt

Mandag kveld ble letingen trappet noe ned, først og fremst av sikkerhetsgrunner for letemannskapet, men det letes gjennom hele natten etter Gulla Andreassen (61) som forsvant fra sin bolig i Østre Ringvei 33 søndag ettermiddag.

Hun er 162 cm høy, har mellomblondt langt, glatt hår, og skal ha vært iført sort regnkåpe med leopardmønster i kraven, mørkebrune aurlandssko og dongeribukser da hun forsvant.

— Totalt har 87 personer vært med på letingen etter kvinnen, opplyser operasjonsleder Bjarne Bakken ved Agder politidistrikt til fvn.no. Etter å ha søkt etter kvinnen siden mandag formiddag, står politiet fortsatt uten spor.

— Vi har nå trappet ned selve sjøsøket, og konsentrerer oss om de aktuelle landområdene. Vi vil søke utover kvelden og natten i samarbeid med sivilforsvaret, sier Bakken.

Grovsøk

Kvinnen gikk i 16-tiden søndag ettermiddag ut fra sitt hjem på Lund for å gå tur i området mellom Bertesbukta og Marvika. Da hun ikke kom hjem som avtalt, tok mannen hennes kontakt med politiet.

Tre politihunder og mannskaper fra Røde Kors Hjelpekorps, roverspeiderne, politiet og frivillige organisasjoner leter etter kvinnen. I tillegg har redningsskøyten, mannskapet på den mindre redningsskøyta " Kaptein Egil J. Nygård" og en lettbåt fra brannvesenet deltatt i søk i sjøen og langs strandkanten.

Også et helikopter fra luftambulansen ble kalt ut for å se etter kvinnen fra luften.

— Vi har gjort et grovsøk i terrenget. Nå går vi mer og mer over til finsøk, sier Bakken.

Base i Marvika

Kvinnen skal være godt kjent i området. Hun har ifølge politiet tidligere gått mye tur fra Bertesbukta via Gleodden til Marvika. Det er også dette området letemannskapene konsentrerer seg om, i tillegg til å lete ved nye stadion og innover i boligområdet på Lund. Leteaksjonen har base i Marvika.

Også strandkanten fra Bertesbukta til Marvika ble mandag kveld undersøkt.

— Vi har foreløpig ikke satt dykkere inn i søket. Vi har tro på at vi kan finne kvinnen i live, og prioriterer derfor søk på land inntil videre, sier Bakken.

Han legger til at politiet ikke har noen holdepunkter for å tro at kvinnen kan være utsatt for noe kriminelt.

— Kvinnens mann skal selv ha lett etter henne søndag kveld. Han tok kontakt med operasjonssentralen ved Agder politidistrikt like før klokken 01.30 natt til mandag.

— En patrulje lette i natt etter kvinnen uten resultat. Hun ble formelt meldt savnet av mannen mandag formiddag, og vi har nå satt i gang en større leteaksjon, sa operasjonsleder Vidar Neset til fvn.no mandag ettermiddag.

Ikke kriminelt

Politiet opplyser at de ikke har noen holdepunkter for å tro at kvinnen kan være utsatt for noe kriminelt.

— Vi frykter at hun kan ha falt i sjøen. Vi kan ikke utelukke det, siden det er sjø i umiddelbar nærhet av turområdet, sa Neset tidligere mandag.

I tillegg til leteaksjonen etterforsker politiet kvinnens bevegelser i det aktuelle tidsrommet.

— Vi prøver å ringe rundt for å finne ut om hun kan ha vært noen andre steder, sier operasjonslederen.

Også Hovedredningssentralen på Sola deltar i koordineringen av leteaksjonen. Man har foreløpig ikke funnet det nødvendig å kalle ut Sea King-helikopter.