GRAND PRIX OSLO— Jeg var svært usikker da jeg fikk spørsmål fra NRK om å delta. Grand Prix er jo et ganske omdiskutert program, men da jeg hørte låten svarte jeg ja med en gang. Låten passer meg både visuelt og musikalsk, sier Marika Lejon. 22-åringen fra Søgne sikter til sangen «Perfect Sin», skrevet av svenske Adam Alvermark. Det er en poplåt med etniske elementer. NRK fikk tilsendt låten og synes den passet godt til Marika. I morgen kveld skal hun synge den under semifinalen i Alta. To av seks låter går videre derfra til den norske finalen 10. februar, og det er seerne som sitter med makten. GIR SEG IKKE.

Marika deltok nylig i talentkonkurransen «Kjempesjansen» på samme kanal. Hun gikk ikke videre til semifinalen, men fikk med seg 47.100 kroner. Før det har hun deltatt på Bylarm i Kristiansand i 2002 og kommet på andreplass i NM i rock i 2000. Det musikalske gjennombruddet har imidlertid latt vente på seg. - Du gir deg aldri?- Nei, musikken er førsteprioritet i livet mitt. Jeg må bare holde på. Om jeg kommer videre fra semifinalen eller ikke har ikke noe å si for mine videre planer, sier Marika Lejon. KJEMPESHOW.

Fædrelandsvennen snakker med Søgne-jenta på telefon fra Oslo. Der er hun på jobb hos Markeds -og mediainstituttet (MMI). I går satte hun seg på flyet til Alta for å delta i konkurransen. Marika gleder seg til å eksponere seg på landsdekkende fjernsyn. - Det er viktig å få profilert seg som artist på dette nivået. Det er viktig for min egen utvikling, sier hun. Marika har ingen store forhåpninger om å gå videre. Blant de fem konkurrentene er den gamle traveren Torhild Sivertsen. - Jeg tenker ikke på at jeg skal vinne, men ser i stedet fram til hele opplevelsen. Det blir et kjempeshow. Marika Lejon er stor fan av Melodi Grand Prix. De siste årene har hun ikke gått glipp av en eneste av de internasjonale finalene. KORT KJOLE.

— Er antrekket i boks?- Jeg, jeg hentet faktisk antrekket i dag!- Og det er fargerrikt og voldsomt i ekte Grand Prix-stil?- Nei, det er ikke så voldsomt, men det er typisk min stil. Det er rødt og svart og ganske kort, sier Marika og ler. De som konkurrerer mot Marika i morgen er nevnte Torhild Sivertsen & Funky Family, Blue Moon Band, Marianne Solberg, Stian Joneid og Infinity. To artister går videre fra hver semifinale. De to andre semifinalene holdes i Bodø og Stokke. Den norske finalen er i Oslo lørdag 10. februar. PS! Den internasjonale finalen går av stabelen i Helsinki 12. mai, etter at de skumle og maskebekledte hardrockerne i Lordi tok en historisk førsteplass i fjor. Tekst: Heidi Ditlefsenheidi.ditlefsen@fvn.no - 38 11 36 57