KRISTIANSAND: – Nå greier jeg ikke å holde munn lenger, innleder 40-åringen fra Sunnmøre, som har verket etter å si det hun nå sier siden hun slo seg ned i Kristiansand for fire år siden.

– En tur i Markens er den visse død for skoene. Ganske trist, for jeg elsker mine høyhælte sko. Gjentatte ganger opplever jeg at høye hæler kiler seg fast i brostein og knekker. Denne gata har kostet meg flere tusen kroner.

Eikrem poengterer at hun snakker på vegne av mange fine damer.

VENNSKAP

– Skobutikkene melder at mange klager over det samme. Og hæler knekt av brostein gir ingen reklamasjon. Dermed har mange med meg blitt gode venner med skomakerne.

Her skyter vi inn at den ene av to slike i byen, Steinar Knutsen i Uskide, deler vennskapet. Han har til enhver tid knekte stiletthæler som må fikses.

Så tilbake til Lena Eikrem.

– Jeg har reist mye og gått i mange promenadegater. Ingen er så vonde å gå i som denne. Og det er jo synd. For Markens er ellers veldig fin. Da er det jo trist at all oppmerksomhet trekkes mot bakken for å unngå uhell med hælene. Menn liker vel å se damer med høye hæler?

UBEHAG?

– Det kan så være. Samtidig ser det jo ubehagelig ut, å balansere i bratte sko samtidig som tærne klemmes i spissform?

– Ubehagelig? Å nei da. Det er langt mer behagelig enn mange tror, bedyrer Lena, som legger til at hun også brenner for andre saker.

– Men nå gjelder det altså fine damer med høye hæler.

– Akkurat.

– Er forholdene så ille at du lengter hjem til Ålesund?

– Nei. Jeg er værflyktning og stortrives her sør. Men det er noe drass å måtte ta med ekstra sko for å kunne gå i Markens.