KRISTIANSAND: Da det ble utlyst en konkurranse hvor man kunne fylle en hel buss og reise på tur til Danmark ble utlyst, var ikke en familie fra Bjorbekk i Arendal sen å be. Mange i familien feirer jubileum i 2009, og det må feires.

– Vi har veldig mange jubileer i år. Jeg fylte selv 30 år, har en svigermor som fylte 60, mine foreldre har 40 års bryllupsdag, har en svoger og en søster som blir 40, en svigerinne og en søster som blir 35 og en svoger som blir 55, forteller Kristin Tveit, som har påtatt seg rollen som reiseleder.

Bak konkurransen stod blant annet Visit Denmark og Color Line. Premien er en drømmehelg i Danmark, hvor Legoland står på programmet.

Fikk fylle en buss

– Vi utloddet en premie hvor vinnerne kunne fylle en hel buss. Vi er en av de største samarbeidspartnerne til Danmark og synes at det er ekstra gøy å kunne sende den svære familien til Danmark, forteller markedssjef i Color Line, Nina Moland Andersen.

– De falt for alle jubileene og derfor vant vi tydeligvis hele turen. Mange av oss har aldri vært i Legoland, sier Kristin Tveit.

(Les mer under bildet)

Ida Tveit og Hanna Andersen på vei inn på båten sammen med Captain Kid. I bakgrunnen går en del av de andre 28. Foto: Vegard Nekstad. I natt ble storfamilien hentet hjemme på Bjorbekk og kjørt til Kristiansand. På ferjeterminalen ventet Captain Kid med hemningsløs dans for barna, før det var klart for frokost om bord på båten.

– Dette er kjempeflott og vi gleder oss alle sammen. Det er 22 år siden sist jeg var i Legoland så det blir veldig bra, forteller en av jubilantene, Inger Pedersen, som feirer 40 års bryllupsdag i sommer.

Største storfamilie på danskebåten

Under turen skal familien blogge om oppholder på Gledesfamilien.no, kvitre på Twitter og poste bilder på Flickr.

– Da vi fikk en søknad fra en veldig hyggelig familie som består av jubilanter så var det passende for å markere "Deilig å være norsk i Danmark" sitt 20-årsjubileum, sier Susanna Johnsen i Visit Denmark.

Passasjersjef om bord på danskebåten, Kåre Holt, har svært mange turer til og fra Hirtshals. Han har ikke hørt om like store familier som har reist sammen.

– Dette tror jeg faktisk er første gang. De er nesten 30 stykker og det har jeg aldri sett før, sier passasjersjef Holt.

Albertine Tveit er skeptisk til å bli stemplet på hånda av Captain Kid. Foto: Vegard Nekstad.