KRISTIANSAND: — Vi fikk plutselig et stort problem da mor til Mausi fikk jurbetennelse. Ikke kunne Mausi være alene, og begge jobber på sykehuset. Løsningen ble at vi heldigvis fikk en plass i sykehusets barnehage, sier Liane Dittert.

Barna i Trollhaugen barnehage fikk i forrige uke en ny lekekamerat. Det var ingen ringere enn to uker gamle Mausi fra Evje. Grunnen er at de tyske legene Liane og Ralf Dittert fikk et problem da mor til Mausi måtte sendes til slakteriet på grunn av sykdom. Mausi var alt for liten til å være alene hjemme når de to skulle på jobb på sykehuset i Kristiansand, og Liane satte foten ned mot at Mausi skulle lide pinnekjøttskjebnen.

(Saken fortsetter under bildet)

AVSKJED: Mange vil gi Mausi en siste klapp for dagen når Liane Dittert kommer for å hente lammet i Trollhaugen barnehage på Eg. (FOTO: TORE-ANDRE BAARDSEN )

— Jeg snakket om dette på jobb, og da ringte en kollega barnehagen. Heldigvis sa de ja, sier Liane Dittert.

— Dette er en vinn-vinn-situasjon. Mausi kan være i barnehagen, og barna er veldig fornøyd, sau-pplerer Ralf Dittert.

— Bæææ, sier Mausi, fullstendig enig.

(Saken fortsetter under bildet)

LAMMENAM: Hver andre time skal Mausi ha mat. Her er det Camilla Thrana som styrer tåteflasken. (FOTO: TORE-ANDRE BAARDSEN)

Dermed er det lite kontantstøtte å hente for Mausi, siden lammet har fått barnehageplass, men noe landbruksstøtte bør være mulig å hale.

Hver morgen tar Ralf og Liane med seg Mausi, som er et tysk kjelenavn og betyr lille mus, inn i bilen og med seg til Trollhaugen.

— Hun breker de første fem minuttene i bilen, og så legger hun seg til å sove. Hun løper etter meg fram til bilen, forteller Liane.

— Bæææ, bekrefter Mausi, som lærer tysk på hjemmebane og norsk i barnehagen. Rasen er opprinnelig hollandsk, forteller Ralf. En skikkelig flerkulturell sau, med andre ord.

(Saken fortsetter under bildet)

UT PÅ TUR: Etter en dag i Trollhaugen barnehage på Eg, bærer det hjemover til Evje for Ralf og Liane Dittert og lammet deres Mausi. (FOTO: TORE-ANDRE BAARDSEN)

Styrer Gudrun Svensson sier det ikke tok lange tiden å behandle søknaden om barnehageplass for Mausi.

— Vi tenkte at dette var gøy, vi var ikke i tvil. Vi er jo også personalbarnehage, og stiller opp for personalet på sykehuset på alle vis, som du ser, sier Svensson.

— Vil dere ta inn flere lam?

— Det vurderer vi fortløpende, humrer Svensson.

Hver dag fram til sommerferien skal Mausi i barnehagen på Eg. Skolestart er foreløpig noe i det blå.