Helge Corneliussen Foto: Helge Corneliussen
Helge Corneliussen Foto: Helge Corneliussen

GRIMSTAD: — Dette er jo veldig dårlig. Spesielt tatt i betraktning alt som skjedde i går, sier inspektør ved Arendal trafikkstasjon Nils Marcussen.

I all hovedsak dreier det seg om utenlandske sjåfører som kommer med sommerdekk på hengeren.

— Vi har opplevd dette som et problem mange ganger tidligere, men situasjonen de siste dagene gjør det ekstra spesielt. Vi har faktisk sendt brev til veidirektoratet om dette problemet, sier Marcussen.

Veivesenet og politiet stopper alle lastebiler og vogntog som skal kjøre E18 mellom Arendal og Kristiansand. Bare i Grimstad har man stoppet om lag 40 vogntog i løpet av dagen som ikke kjører med kjetting. Noen av dem kjører med sommerdekk på hengeren.

— Ingen får kjøre videre før de har fått kjetting på dekkene på drivakselen. Vanligvis så ville alle de som nå kommer uten kjetting fått bot og kjøreforbud. De skulle egentklig hatt påbud om kjetting på alle hjul, men for at det ikke skal hope seg opp med biler er vi nødt til å slippe dem gjennom så fort de har fått på kjetting på drivaksel, sier inspektøren.

Han regner med at om lag 20 prosent av alle lastebilene som har blitt stoppet har kjørt uforsvarlig. Altså uten kjetting.

— Mange har kjørt uten. Noen har kjørt med ødelagte kjettinger andre helt uten. Det er veldig dårlig, men erfaring tlisier jo at det bare er sånn det er. At mange ikke lærer, sier Marcussen.