LILLESAND: – Vi har hele tiden stått på for ny ungdomsskole, og vi har gått i kjelleren og diskutert alle mulige ting for å få inndekning, sa en strålende glad Solveig Solbakken (Ap) like etter bystyrebehandlingen av skolesaken i går kveld.

STOR GLEDE. Rektor ved Lillesand ungdomsskole (LUS), Merete Rimstad, og mange av hennes kollegaer fulgte debatten fra første rad i Rådhuset.

–Jippi, nå er vi glade! Nå er det ingen flere hindringer, sa Merete Rimstad.

Bygging av ny ungdomsskole på Møglestu har vært den store politiske saken i Lillesand kommune i lang tid, og foreldre, elever, lærere og politikere har engasjert seg. Frp har flere ganger endret standpunkt i saken, men i går stod de på fellesforslaget de lanserte for noen uker siden sammen med Ap, SV og KrF. Forslaget fikk 18 stemmer. Partiene vil bruke økt utbytte fra Agder Energi som er på 4,5 millioner kroner til å finansiere ny ungdomskole.

– Med denne håndteringen, er det ett parti som må ta ansvar for at eiendomsskatten kommer, og det er Frp, tordnet Høyres Oddvar Abrahamsen.

AVTALEBRUDD. Løftene fra Ap, SV og KrF om ikke å innføre ei endomsskatt i resten av perioden frem til valget i september, ble gjenstand for mye debatt. Høyre, Venstre og Sp mener at det nå ikke er noen vei utenom eiendomsskatt for å kunne betale den nye ungdomsskolen. Men flertallet mener de skal finne inndekning på underskuddet på 6,9 millioner kroner innen økonomiplanen skal vedtas i juni. Temperaturen ble etter hvert høy, da Frp beskyldte Høyre for avtalebrudd under behandlingen av budsjettet og økonomiplanen i desember i fjor.

– Høyre har ikke lurt noen. Hvis en ikke klarer å se hva som står i budsjettet, så har en sovet i timen, sa Oddvar Abrahamsen (H).

Gårsdagens bystyrevedtak betyr at det det så fort som mulig skal settes i gang med å bygge en fire parallellers ungdomsskole og ny idrettshall på tomta på Møglestu. Arbeidet med re guleringsplan startes umiddelbart. Det ble også vedtatt at plan for seniorsatsing og deltidsstillinger opprettholdes, noe som vil koste 3,2 millioner kroner i perioden 2007-2010. Tekst: Merete Moenmerete.moen@fvn.no – 38 11 35 74