MANDAL: Hendelsen fant sted i et boligfelt i Mandal sentrum lørdag kveld. Mens snøværet stod på som verst, og de aller fleste satte sin lit til brøytemannskapene, gikk en beboer ved en kommunal bolig heller amok ved synet av brøytebilen.

Mannen nektet sjåføren å brøyte, og kom med en rekke grove trusler.

— Sjåføren ble kjeppjaget ut av boligfeltet. Han rygget mellom 300 og 400 meter for å slippe unna mannen. Han ble så skremt at han ikke ville brøyte mer, og har gitt beskjed om at han ikke vil brøyte mer i dette området før situasjonen er avklart, sier fungerende politistasjonssjef Tor Åge Tronstad ved Mandal politistasjon til fvn.no.

Avhør

Sjåføren, som brøyter for Mandal kommune, har vært inne til avhør ved politistasjonen mandag.

— Vi får inn en formell anmeldelse fra enhetslederen i kommunen tirsdag. Så får vi se om det blir en ren trusselsak eller ikke, sier Tronstad, som foreløpig ikke har vært i kontakt med beboeren.

Mannen skal imidlertid være en gammel kjenning av politiet.

- Urettferdig behandlet

— Ting tyder på at det var en misforståelse. Mannen skal ha følt seg urettferdig behandlet av de som driver brøyting, sier Tronstad.

Han har ikke hørt om noe lignende tilfelle tidligere.

— Dette er et særtilfelle. I disse tider er brøytebilsjåførene stort sett blitt tatt imot med åpne armer. Kritikken har stort sett gått andre veien, sier han.